onsdag 30 november 2011

Snart nedräkning

Åh, i morgon är det dags! Dags att öppna första "luckan". Barnen har väntat sen i söndags då det ofta sammanfaller eller åtminstone är i närheten av varandra - advent och 1 dec. Sockarna hänger som vanligt i hallfönstret - och så ska det vara, har barnen bestämt. (Bilder på paketkalendern finns i tidigare inlägg). Tillbringade många timmar sent i gårkväll och slog in 96 nittiosex (!) paket : ) - trodde aldrig det skulle ta slut. : ). Förväntasfulla ögon i morse då de såg att strumporna var fyllda.... Nu kanske ni undrar hur de kan låta bli att tjuvtitta? För att nå upp till sockarna behöver JAG en stege. Så barnen brukar stå på golvet titta rakt upp och fundera vad det kan vara - och förstås titta vart "1:an" är.
 Den här kopian av en gammal hederlig apelsinpress har vi i butiken. Lätt att använda och diska, ingen "maskin" i flera delar som man drar sig för att ta fram. Perfekt nu vid julbak och godis tillverkning. Gjorde underbara smörkola med apelsinsmak i går (innan paket inslagningen : )   ) Det blev även choklad o polka-bräck och sånna gammeldagsa chokladrutor som bara smälter i munnen. Och det är samma visa varje år. Då tar jag fram en bok med julgodis. Ser då detta recept. Som ALDRIG fungerar. Precis varje år gör jag efter det här receptet för att sedan få slänga bort det och leta reda på det "bra receptet" och göra allt en gång till. Förstår inte varför jag inte kommer ihåg det. Jo jag kommer iofs ihåg att något är fel - men aldrig VAD/VILKET som är fel.... Barnen nöjda i allafall då det i år blev chokladknäck av det, tyckte de. : )
Andra julgodisar som ischoklad, eller en blandning av choklad/nötter/cocos/flingor kan man hälla i de här söta aluminiumformarna. Fina kupor i olika storlekar för läckra tårtor, julkakor och godis.
 Mysig blir det att tända fina ljus - som det här med ett god jul sigill. Eller ett härligt doftljus!

Hämta lite grönt i skogen och linda runt ett ståltrådshjärta. Häng ett hjärta på gå-bort-glöggen/vinet.

Idag har vi öppet till 19.30. Från klockan 18 bjuder vi på glögg o pepparkaka. Välkommen!

/Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar