onsdag 20 april 2011

Påsk-,-bestyr, -middag, -lov, - helg, -ägg, -kärringar och -harar....

Snart långhelg. Härligt! Idag luktar det verkligen vår. Efter en regning natt ligger doften av blött och förmultnade löv som en dimma i väntan på att solen ska titta fram. Och det ska bli otroligt varmt och soligt idag om jag får bestämma ; )


Ska förbereda lite inför kvällens bokade inredningsparty. Får än en gång bära tillbaka väggen som ska skruvas upp. : ) Har inte riktigt hunnit med det. Plockar fram den (flera gånger nu faktiskt). Funderat på konstruktionen. Kapat i rätt längder. Så jag är en bit på väg. Nu ska den bra skruvas fast. Kanske hinns det med i helgen.

Ska också försöka vara lite lediga. Men vi har lite kvar av ladan. Vi fick plocka ner den ena delen av ladugården i vinter då ena väggen trycktes ut av snön. Efter det har vi haft ett plockepinn så långt ögat når av plåtar, plankor, "skräp", krossade möbler, krossade fönster och allt möjligt i ett enda virrvarr. Har lediga stunder och kvällar plocka tegelstenar, murstenar och krattat ihop "miljarder" säckar takspån. Nu börjar både orken och ryggen säga ifrån på oss två efter allt lyftande. De senaste kvällarna har vi haft hjälp av en snäll vän. Men det återstår några dagars arbete innan allt är undanröjt. Så lite sol och vindstilla nu skulle hjälpa till i städningen. Det blåser ju så galet att det vi inte hunnit kratta upp än blåser dit vi har krattat......: (. Samlade i hop en hel kasse papper/bilder bara på vår baksida för ett tag sedan och nu är det lika mycket igen. Urtrist det också.

Man får trösta sig emellanåt med ett påskägg i en fin kopp. : )... och varva det tråkiga med lite roligare arbete. I kväll blir det förberedelser inför morgondagens utklädningar i skolan. Jag brukar sy dräkter och pyssla och greja. Men i år skulle ingen klä ut sig. Men killarna ändrade sig så de har knåpat ihop sina dräkter själv av sånt vi hade hemma. Satt fast lite detaljer och fixat. Stora tjejen ska vara en artist. Så hon har farit runt här med mikrofonen och övat, även tidiga mornar till äldsta brorsans - som gillar att sova - förtret.

Nu på lördag visar vi våra kycklingar mellan 10-13. Vi har även dessa godisägg med skal, vita och gula. Goda! En roligt påsk-gå-bort-present! Eller något annat fint från butiken.


Nu tittar solen fram och det ser faktiskt ut som det blir en fin dag.

Ha det gott!

/J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar