fredag 15 april 2011

Anor


Idag blir det lite historia igen då jag fick lust att berätta lite om gården och området där vi bor.
Vi bor på en gård som brukats av minst 10 generationer tillbaka i rakt nedstigande led (ska läsa på lite mer om det). Det var min sambo H:s farfar som senast bodde här. Här har det förutom jordbrukandet även funnits ett snickeri i gårdshuset och ett mejeri i vår källare och idag en lite gårdsbutik.

Sen vi flyttade hit för 13 år sedan har tanken på en butik funnits. Men med en hel del hinder på vägen (som är en helt annan historia) dröjde det lite från det att vi registrerade företaget för över 8 år sedan tills det blev en riktig butik. Huset som är relativt nytt med tanke på generationerna som bott här är byggt 1895. Det stod tidigare 2 större hus på samma ställe. Har har saker och ting gått till på ett visst sätt i generationer, de har liksom satt sig i generna -  på gott och ont. : )

Vi bor på en höjd med utsikt över den bredaste delen av sjön i ett företagsamt område. Här finns flera egenföretagare i olika branscher, kennlar och gårdsbutiker. Satt och funderade och kom inte på speciellt många som inte var egna företagare. Det var lite roligt! Kanske den egen-företagare-tätaste byn i Sverige? Vem vet?

Nä nu ska jag ta en sväng ut i solen och titta till hönsen som fick komma på "grönbete" igår. Duktiga är de ; ) Håller sig inom inhägnaden och går in och lägger sig vid skymning. Nu vet de hur det ska gå till. I början av förra sommaren fick vi "jaga" in dem varje kväll för att inga djur skulle ta dem - men nu går de som sagt in själva och sätter sig på pinnen. : )

Ha det gott

/J

Ikväll hade vi en trevlig "väninneträff" här, en kund hade samlat ihop ett gäng glada arbetskamrater som kom hit. Tittade handlade, pratade, fikade. Och med bonusen på försäljningen kom värdinnan upp i 150:- som hon fick handla för, som tack för "besväret". Boka in din träff du också med trevliga vänner, grannar eller arbetskamrater. Boka tid, sätt upp en lapp på ditt arbete. Klart. Om du har tur, och köpvilliga vänner ; ) kanske du går hem med något fint utan att ha betalat något för det. Välkommen att kontakta mig, här, på telefon eller mail lockebygårdsbutik(a)gmail.com

Bilden: fina kronor att sätta i rabatten, i en blomsteruppsättning i kruka eller som den är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar