onsdag 21 december 2011

Från oss alla.......

 ...till er alla, en riktigt God Jul! Vi har laddat upp med julgott på kvällarna. Rört, bakat, kavlat och grejat. Små gammaldags chokladrutor som bara smälter i munnen inslagna i smörpapper och en fint snöre runt. Eller ge bort dem i en fin godisskål. Uppskattad julklapp. Servera i godisskål eller kanske ett litet paket som bordsplacering med en liten juletikett på.
 Rullrån hör julen till och det här receptet har jag fått av min mormor, som hon fick av sin mormor. Ett riktigt gammalt recept. Supergoda är de!
                                     
 Gjorde även några skålar att fylla med varma bär och glass eller annat gott.
 Hade inte tänkt göra knäck... men det blev det till sist ändå. När jag stod där och rörde så insåg jag att mandeln var slut, hittade lite flagad och hällde i det blev nästan bättre inte lika mjöligt som när man hackar mandeln. Vi står också och pillar ut de rätta formarna. Röda vill vi ha; ) det smög sig in någon gul eftersom de röda tog slut.
 Nu börjar godisbordet ta form, vanilj o apelsinkola......
 ...rocky-road och goda bräck av mörk och vit choklad med krossade polkagrisar ovanpå. Mumsiga, undrar om inte Ernst gör dem i kväll.....
 Takkronan i köket har blivit julpimpad med lite grönt, röda band och hjärtan.
 Gjorde även tryffel i olika varianter. Bland annat de här med smak av lime i chokladen samt rullade i limesocker, yummie.
Ute står hela familjen gjord av snö, dvs 6 snögubbar och hälsar välkommen vid entrén... det enda som saknas nu är en julgran som borde ha hämtats i flera dagar nu......kanske borde ha köpt en istället, men de var alldeles för korta. : ( kanske i morgon.......

God jul på er alla! Butiken har öppet vardagar 10-17. Stängt Julafton, Juldagen, annandagjul, Nyårsafton.

/Jessica

4 kommentarer:

  1. Åh vad ni pysslar...mycket fina saker.
    Och vilka fina snöfigurer!
    God jul och kram på er alla

    SvaraRadera
  2. Nä nu känner jag att det är dags för ett bösök i Lockeby snart;)

    SvaraRadera