fredag 23 september 2011

Tacksamhet

Det är inte klokt! Tredje dagen i rad jag lyckas få till ett inlägg. : ) En aktiv morgon, gräsänkling ett par dagar. Har sprungit runt med dammsugaren på morgonen och det tog bara en timme. : ) Det är helt fantastiskt. Bara att kunna köra hela huset i en sväng utan avbrott. Istället för att bara kunna ta ett rum den här veckan och ett annat nästa vecka eller inte alls.

Det är härligt att vara frisk. Efter lång tids sjukdom har jag fått en helt annan förståelse än vad jag hade tidigare om hur livet kan vara för många. Minns det som igår när jag inte kunde vända mig själv i sängen, signalen mellan fötter och hjärna inte fungerade, trampade vatten när jag försökte gå, händerna var till och från som förlamade, hängde rakt ner om jag lyfte armarna vilket gjorde det svårt att äta ibland då det inte gick att hålla i besticken.

Jag är tacksam. Tacksam att inte behöva sova 20 timmar om dygnet, tacksam att inte ha 39-40 C feber i fem veckors perioder, tacksam att jag nu sakta orkar rensa upp/packa ur flyttkartonger som stått  i 5 år. Tacksam att de ständiga förkylningarna, rinnande näsorna orsakade av boende i ett mögelhus har slutat. Tacksam över att ha en säng att krypa ner i istället för den madrass på golvet vi sov på i ett år med 3 små barn, då vi var tvungen att riva 1,5 plan av vårt hus ut till timret på grund av hussvamp. Oändligt tacksam att inte behöva gå ut i -30 grader på morgonen till renoveringshuset, balanserandes på två spångar 3 meter upp i luften för att ta sig till det iskalla badrummet för en dusch och sen tillbaka i snödrivorna till sommarstugan - innan det var dags att åka till jobbet. Tacksam över att hitta orden man försöker säga, tacksam att rätt ord kommer ur munnen, tacksam att jag kan läsa och skriva igen, tacksam över att skrivfelen och särskrivningarna blir färre för var dags om går, ihopblandningen av bostäver som pdbt, prick eller ring... åä. Från början var det jobbigt -eftersom jag aldrig tidigare haft problem med stavning.....men de flesta kan ju läsa texter där väldigt många bokstäver är helt fel och ändå förstå... : )


..det var dagens tacksamhetslista.... tänker på de som har det svårt.... ..skriver även för minnens skull, då den minsta av barnen som bodde i stugan inte kommer ihåg det. Dagens inlägg hade inte alls tänkt handla om det här - -det bara kom. : ) . Med den erfarenheten i bagaget har jag lärt mig att inte "dömma" någon innan man har gått i dess mockasiner eller burit dess ryggsäck ett tag....

Vad är du tacksam över? Berätta!

Det jag egentligen skulle skriva idag var att vi nu fått hem de helt underbara takkronorna igen. Helt underbar är den. Fyll med mossa eller murgröna, eller härligt färgade äpplen.

Ha en underbar helg, andas härlig höstluft och le mot solen (eller regnet). Och sist men inte minst : ) lämna en kommentar ibland!

/J

2 kommentarer:

  1. Oj, vilken berättelse! Och vilka erfarenheter du bär på... förstår om du är tacksam! Jaa, livet är sannerligen märkligt... Är glad att du har hälsan nu!
    //Sofia

    SvaraRadera
  2. ...det var din historia som fick mig att ta lite tid för eftertanke....hoppas allt är väl med er!
    /Jessica

    SvaraRadera