tisdag 30 november 2010

Ta da!


Nu är det klart! Jag känner mig så NÖJD. Det är långt ifrån perfekt. Snett, vidbränt och allt möjligt. Men det gör inget. Det är ett pepparkakshus. Det är färdigt. Det sitter ihop. Nu saknas bara Pippi, Lilla gubben och Herr Nilsson, det får bli vid  helgens bak. Med testat tålamod, sönderbrända fingrar ska jag nu pusta ut med glögg och lussebulle. Äldsta killen tyckte att vi skulle göra sockerdrickor av marsipan att hänga i sockerdricksträdet. Sen ska det väl bli lite snö på marken. Lite puder på huset. Belysning. Sen så...

Det tog några dagar eftersom jag gjorde det i etapper. Först rita upp mönstret på en hel massa ark.....

....dag 2, skära ut alla degbitarna, över 40 stycken.....

....dekorera dem, vänta att de ska torka.....och sen äntligen sätta ihop det, dag fyra.Om man inte räknar in degen förstås som ska göras två dagar innan den används. Önskade dock att jag hade en större bricka. Jag har en monsterstor, men den är bokad som julaftonsglöggbricka så det blir till att söka efter en lämplig till nästa år.
I den här boken hittar man många roliga hus och annat. För mer eller mindre fingerfärdiga, jätteroligt. Men jag längtar lite efter ett traditionellt färdig-att-sätta-ihop-hus så att man kan sätta på lite fina godisknappar och annat, men bara lite. Det är lite av en tradition också att välja "vilket hus ska vi göra i år". Det hör julen till.

 Nu är de sista 46 paketen inslagna och strumporna är laddade för den stora dagen imorgon då paketkalendern börjar...tid för lite vila
.
Baka på där ute. Kanske kan ni länka lite husbilder?

Ha det bra!

/J

5 kommentarer:

 1. Jösses vad häftigt! Du är ju rena arkitekten.

  SvaraRadera
 2. Men OJ!!! Saknar ord. Så otroligt fint och mysigt! Tycker bara att det blev extra charmigt när det inte var exakt spikrakt överallt. Bra tips om boken! Är själv grymt sugen på att göra ett pepparkakshus i år, har faktiskt aldrig gjort det!
  Gör du förresten degen till pepparkakshuset efter nåt annan recept än de vanliga pepparkakorna?
  Inspirerande! :)

  SvaraRadera
 3. Åh vilket fint!! //jennie

  SvaraRadera
 4. wow wow vad bra det blev!!
  Jag skulle gärna smaka en bit;)
  kram kram

  SvaraRadera
 5. Oj! Va väldigt fint! De där är ju en dröm att orka och hinna med att baka ett pepparkakshus :) Så duktig du är!

  SvaraRadera