tisdag 23 november 2010

Pappersmassa


Hittade en gäng gamla tidningar i en loppisbyrå härom året. Den äldsta från 1931. Helt felfria. Knappt lästa. Nu har jag haft de framme som dekoration ett tag. Jag har som ni vet fyra barn. Ettan och tvåan inget  "problem". Sen kom trean....

Hon har en väldig förkärlek till att rita på saker. Papper. Väggar. Möbler. Och mina gamla tidningar. Hon tog och drog några streck där över "Husmodern". Den äldsta. Sorg. Jag är av det slaget som inte gillar när det blir veck i tidningar och böcker. Sparar alla fina julinredningstidningar. Viker inte hörnen i böcker. Det var väldigt tråkigt. Här har tidningen hängt med i 80 år och så träffar den oss och får lite bläckstreck över sig.

Ja jag  vet det är en världslig sak. Men ändock lite tråkigt. Men jag tänker fortsätta att ha dem framme och försiktigt bläddra i dem. Titta på roliga annonser. Husmorstips och annat skoj. Fyran har ju också kommit. Hon visar också en väldig kärlek till att rita på saker. Stolar. Bord. Händerna. Leksaker. Vet inte vart det kommer ifrån. Kanske för att de är tjejer. Kanske inte. Jag får helt enkelt ha med det i beräkningen.

På återseende!

J/

2 kommentarer:

  1. Det är superskoj att läsa gamla tidningar, mamma har massa i farfars hus;)
    Mockisarna passar lille H perfa! De är hur härliga som helst!
    kram kram

    SvaraRadera
  2. Åh, vad jag blev full i skratt när jag läste det där. Jag känner igen mig! Jag har tre flickor och det är mycket här hemma som har klarat sig igenom de första två, men som den tredje har ritat på: soffor, byråer, väggar, golv... Allt! Häromdagen hade hon ritat sig med grön tusch i ansiktet och på kroppen. Och inte med den tvättbara sorten.

    SvaraRadera