torsdag 25 november 2010

Traditioner


Så hänger dom då där igen. De 24 strumporna. Det är viktigt de där med traditioner. Det tycker barnen också som har undrat när strumporna kommer upp. Nu ska de bara fyllas med 100... eller rättare sagt 96 paket. 50 klarades av idag. Bara 46 kvar. Plus de som hör julaftonen till. Killarna går det rätt lätt att hitta till eftersom de är legofreaks. Jag brukar köpa en lagom stor byggsats. Sätta mig och riva isär ritningen. Dela in legobitarna som ska vara med per blad och slå in. Väldigt uppskattat. Det har också blivit tradition så nu förväntar de sig nästan att det ska vara en legobyggsats. Sen fyller jag ut de dagar som saknas med sockar, handskar och annat som behövs.

Tjejerna däremot drar lätt i väg i pris. Man kan ju inte bara få gummisnoddar. : ) Så där blir det lite kämpigare att hitta alla 48 paketen.


Sockarna klippte jag gladerligen ut alla på en gång med applikationer och annat. Spetsar, bollfransar, ja allt möjligt ingen den andra lik.

Randiga, rutiga, mönstrade, av gamla diskhanddukar.

Små sifferlappar av pepparkaksbrun papp med målade träsiffror i olika mönster. Jag kan villigt erkänna att jag var rätt trött innan jag hade sytt ihop hela högen med strumpdelar och applikationer.

Det där året när traditionen började blev det också några kuddar...

som i år fick sällskap av en fin hjärtekudde från Krasilnikoff. Så nu är hela hallen polkagrisfärgad igen. Precis som det ska vara år efter år. Om barnen får bestämma. Och de får de förstås så länge som de tycker det är roligt med paketkalender. Liksom tomtelandet som skall byggas i ett vitrinskåp varje år. Pepparkaksbak med goda vänner. Julgodis, julbak, första skinkmackan. Ja det är roligt med traditioner.


God kväll!

/J

6 kommentarer:

 1. Wow vilket jobb att sy alla och fylla dem med paket! Men så fin och härlig tradition!!
  Kram m

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt det låter!! Vill bara tacka för en jättemysig kväll igår, jag kommer gärna igen!!

  /Anna

  SvaraRadera
 3. Superfin kalender. Vi har också paketkalender, jag ska lägga upp foto på bloggen någon dag. Flickorna har varsin, så nu blir det bara att sy en till då, men det är ju inte så bråttom med det.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  En pepparkakstävling kanske vore ngt för dig?
  kram kram

  http://hsb.se/omhsb/companies/2_24830/tavla-har-ho

  SvaraRadera
 5. Men åh, vad duktig du är!! :)
  Sofia

  SvaraRadera
 6. Åh vilken bra ide, den med lego i kalendern.
  Har alltid tyckt att det är omöjligt att hitta saker till sönerna, men hittat hur mycket som helst till dottern.
  I år får de iofs ingen kalender, men nästa år kanske =)
  /Aina

  SvaraRadera