tisdag 21 december 2010

Knapriga skorpor


Häromdagen blev det lite traditionell bakning igen. Biscotti. Mmm... Saffransbiscotti. Goooda till glöggen eller bara som de är. Alldeles härligt gula med hemägg i smeten. Receptet är busenkelt och kommer ifrån Leilas Jul.

Det här behöver du:
100 gram smör
0,5 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker


Sätt ugnen på 175 grader
Smält smör och häll i saffran
Blanda smöret och äggen i en bunke
Blanda de torra ingredienserna + mandel för sig
Vänd ner mjölblandningen i ägg/smör-blandningen
Rör om och forma degen till 3 längder
Strö råsocker över
Grädda i mitten i 25 min
Ta ut plåten sänk värmen till 125 grader
Skiva bröden
Torka i ugnen i 10 min
Stäng ugnen
Låt torka i ugnen över natten på eftervärmen.

Mumsiga! Smakar ljuvligt varma innan de blivit skorpor också...
Burk, snören och hjärtan finns i butiken. Glöggmuggar privata, inköpt på Indiska för några år sedan.

1 kommentar: