tisdag 22 november 2011

Julstök


Nu är det i full gång - julstöket. Förra veckan bakade vi saffransbullar i alla möjliga former. Till dofterna av bulldeg och härligt doftljus "Gammaldags Jul"- som vi har i butiken.
Alla som var hemma ville hjälpa till så det blev en massa deg : ) varsin sats skulle de göra for alla skulle blanda.
Treåringen petar ner russin i sina fina egenjorda lussekatter. Hon var riktigt nöjd över hur fina de blev.
 Jag brukar vara väldigt traditionell och bara göra just lussekattformen. Men i är blev det snurror med vanilj i härligt prickiga formar - finns också i butiken. Vi gjorde katter, bockar, pojkar och killarna drog det lite längre till hammarhajar, fladdermöss och allt möjligt, treåringen tog efter och gjorde några hästar. Det måste ha varit lillagubben för de var proppade med russin - alldeles prickiga : ).
Massor av härliga saffransbullar blev det. Mmmm. Det fjärde barnet kom hem och frågade treåringe hur det smakade, hon fick snabbt ett svar " Bulle och Russin" : )

Boka in en kväll med dina vänner om du inte har möjlighet att besöka oss dagtid. Vi tar emot sällskap på fler än 5. Bjuder på glögg o pepparkaka. Brukar vara väldigt uppskattat av de grupper som besökt oss. Lite julmys och trevligt sällskap när man tittar runt kanske blir inspirerad och hittar lite julklappar. : )

Ha en härlig dag!

/Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar