fredag 25 november 2011

Bära eller brista....

 Tornet är klaaart! Då har vi kavlat och bakat och grejat. Limmat med socker. Brännblåsor lite här och där. Men det får man räkna med. Men när man står där gör det ju så otroooligt ont, man vill snabbt få bort sockret från fingrarna samtidigt som man inte vill att sockret ska stelna innan man hinner fästa ihop två bitar....
Delarna, gräddade, lite hyvlade och spritsade. Väntar på ihopsättning.

Det tar sig! Första våningen klar!
Alla delarna på plats! Det första treåringen sa när toppen klistrades fast var "får jag smaka" - nej det får du inte, vi ska bara titta på den "men mamma det är en pepparkaka och det ÄTER man" : )

Vi får se hur länge tornet står..... när man gör det tidigt så brukar det torka isär, men det kanske går bättre nu när jag valt att inte ha några lampor i.

I morgon ses vi på timrå Julmarknad.

Ha en trevlig Helg!

/Jessica

3 kommentarer:

  1. Jösses! Imponerande! Hur lång tid tog det?

    SvaraRadera
  2. Wow, helt otroligt! Skickligt! Får se om jag ens lyckas knåpa ihop en liten pepparkakskoja... har faktiskt aldrig ens provat förut! Vore kul!

    SvaraRadera
  3. ´Tack! Det gick rätt snabbt faktiskt. Vi har gjort större byggen med vinklar, vrår, kyrkor och annat då tar det lång tid att skära ut alla delar. Vi brukar baka ena dagen och sätta ihop dem den andra så hinner de torka lite extra. Det joxiga med det här är att det är små delar och man bränner sig så eftersom det inte finns så mycket att hålla i som inte ska limmas med hett socker.... Lycka till!

    SvaraRadera