måndag 20 december 2010

Samlare


Nu var det ett tag sen. Här har sjukdomar avlöst varandra ett tag. Externa hårddisken där jag sparar mina bilder har haft en släng av fnatt. Så nu äntligen idag när jag gjorde ett nytt försök att ladda ner bilderna så fungerade det. De har ju fått ligga till sig nu i kameran. Men här kommer i alla fall några bilder från årets lilla skådebrödsbak. De traditionella baket blev inställt pga av sjukdom.Jag gillar lager på lager - även när det gäller pepparkaksdeg. Det är tradition att barnen får varsin gubbe som hänger i fönstret med lite olika kläder från år till år.

Yngsta sonen (8 år) gjorde den här kakan, inspirerad av Toy Story. Den hänger nu i fönstret på hans rum, glaserad och fin.


De senaste åren har jag fått dille på att göra små kakor. Bara munsbitar. Så att man kan lägga på något riktigt gott och sen stoppa in hela i munnen. Mums....


Och vad hade då det här inlägget med rubriken att göra kanske ni undrar.... Det finns en sak jag samlar på. Det är pepparkaksformar. Jag har måååånga. De får inte ens plats i bild alla. Det är faktiskt inte bara pepparkaksformar utan kakformar överlag. Stora, små, siffror, bokstäver, fina, fula, traditionella, seriefigurer osv. Det har hänt att vänner fått en lite form som dekoration på Julklappen. Tex en liten fot till lilla babyn. Eller traktorform till ett större barn. Några änglar har det blivit också till kära vänner. I år kände barnen att nu skulle de skära ut formen själv med kniv. Roligt!


Så här blev dom då. De fyra "gubbarna". Lite lös deg så de flöt ut lite. Men inte lika mycket som ifjol till allas glädje då alla såg ut som tagna ur barbafamiljen. T.o.m barnen sa att "bra att du inte gjorde dem lika tjocka som förra året"... men vem vill avbildas så....


Nu närmar sig julen, några klappar till att inhandla, en gran att klä sen så. Idag fick vi lite nytt i butiken. Bland annat små söta formar till värmeljusen. Sätt en vid varje middagskuvert. Bild på den kanske kommer imorgon.

Trevlig kväll!

/J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar