tisdag 24 augusti 2010

Huvudbry!

Idag har byggkontoret varit här. Vi ska bygga butik i ladugården och behöver bygglov för ytterområdet.
Nu är det så att lobryggan som blir entrén, lutar för mycket. Jag måste göra en handikappramp. Vi funderade fram och tillbaka hur man skulle göra.
En uppfällbar - då skulle det sticka  upp 40 cm ovanför staketet.
Om den är fast blir staketet för lågt då skulle jag behöva ha ett staket på 150 cm - ser inte så roligt ut.
Fylla på med jord - då skulle vi få en kulle in till vårt hus- dessutom är det nyss dränerat så det vill vi inte förstöra.

Är det någon som har en smart lösning på problemet? Lobryggan är jämn och slät. Det är bara lutningen som är för skarp - får bara luta 1 m på 12 meter. Själv tycker jag att det skulle vara enklare/snabbare/trevligare att dra upp de få rullstolsburna som jag kan tänka mig kommer än att bära fram rampen. Jag behöver bryggan för att ta in och ut varor. Kan man komma runt paragrafen på något sätt. Jag vet många ställen i stan som har ett trappsteg in - hur går det till då, för att inte tala om gatorna som kan luta bra mycket mer...  Grejen med butiken är att det ska se lantligtut , H J Ä L P !!!

Så här såg det ut när vi började......jag byggde nya dörrar...fick hjälp av min käre H att byta bryggan.
Mitt staket och dörrarna är äntligen på plats!

Fortsättning följer...

/J

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad fint det blev!! Men så typiskt med lutningen, hmm har ingen smart lösning för tillfället. Ett tips kanske kan vara att kontakta de handikappades riksförbund eller liknande, de borde ju ha erfarenhet av smarta lösningar kring dessa frågor.

    Ha det toppen!
    Kram M

    SvaraRadera