torsdag 20 januari 2011

Mer snö...


När det har snöat så vansinnigt mycket som det har gjort i vinter (här har vi tydligen rekordet nu ) så kan man ju inte göra så mycket mer än att fota lite snö i väntan på att våren ska titta förbi. Solen skiner, snön knarrar som om man går på torra maränger, saknar bara lite vårfågelkvitter.
Senaste dagarnas skörd av snöbilder kommer här: ovan en dag när "snökanonen" hade stått på ett tag. ;)

Skorsten med marängtopp...

Gömd, glömd?, lekstuga. En bil som vi inte använder så ofta syns inte längre nu under all snö. Det är bara platt där. Man anar knapp taket. Bara en liten, liten förhöjning i snön....... och där ligger 2 åringens längdpjäxor.....lite jobbigt nu när hon vill åka... och vi varken har tid eller ork att skotta oss fram till och in i bilen.

Så skidorna står här alldeles ensamma och väntar på att få ta sig en tur. De två mellanbarnen 6 o 8 spände på sig längdskidorna igår (för första gången i år) och spårade hela lägdan i olika mönster. Där åkte de runt runt i över två timmar. Gick in och åt sen skulle de ut igen..... I morse tänkte de ta skidorna till bussen. :)

Vad roligt det blev nu när snön packades i hop lite och det blev lite lite skare så att man inte bara behöver gå runt i 1,5 meter fluffigt dun utan bärighet. Det är för härligt med snö. Det kommer nog dyka upp några fler snöbilder här en annan dag. 2-åringen går runt med en DVD som hon säger att hon fått i "hakklapp". Julklapp ska det nog vara... : ). Hon är rolig hon... vet inte om jag berättat att hon inte gillar snön så vidare värst. I alla fall inte när det snöade en halvmeter om dagen eftersom det blev så svårt att ta sig fram när man är så kort. Hon peppar ofta sig själv nu med att "sen blir det gräsmatta". Nu provar hon skor.. hittade storasysters skor och klackar omkring i dem. Jag sa att "nu ska vi gå ut"..."då måste du ha andra skor, de där får du ha på sommaren"...... jag fick till svar att "jag ska gå på min sommar" och så pekade hon ut över golven.... : ) hon längtar verkligen efter gräs.


Ut i solen nu! Ha en bra dag!

/J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar